Artikelen ruilen en/of retourneren (herroepingsrecht)

Artikel beschadigd of defect

Mochten er producten bij levering kapot of beschadigd zijn, dan is het belangrijk dit zo snel mogelijk aan ons door te geven, in ieder geval binnen 14 dagen. Dit kan per mail (support@hobbyklei.nl), telefonisch (0181 - 621 529), of door het invullen van ons contactformulier. Bij beschadiging zullen wij vragen om 1 of meerder foto's van de beschadiging. Als de verpakking ook beschadigd is, willen wij hier ook graag een foto van hebben. Wij proberen schade en reparatieklachten altijd dezelfde dag nog te verwerken.

Op het moment dat een artikel moet worden terug gestuurd komen de verzendkosten in geval van schade of defect bij levering voor rekening van ons. Op het moment dat artikelen moeten worden teruggestuurd ontvang je van ons per mail een retourformulier en evt. een pakbon. De artikelen moeten binnen 14 dagen na de aanvraag teruggestuurd worden. Wij zullen binnen 14 dagen het betaalde bedrag terugbetalen. Verzendkosten worden ook terugbetaald, mits alle artikelen uit dezelfde order geretourneerd worden.

Mocht je het artikel willen ruilen, dan is dat uiteraard geen enkel probleem, mits het artikel op voorraad is.

Artikel terugsturen zonder schade of defect

Mocht je een artikel terug willen sturen, bijvoorbeeld omdat je de kleur niet mooi vindt, of omdat je een verkeerde maat hebt besteld dan moet je dat binnen 14 dagen na ontvangst aan ons melden. Dit kan per mail (support@hobbyklei.nl), telefonisch (0181 - 621 529), of door het invullen van ons contactformulier. Je ontvangt dan per mail van ons een bevestiging met retourformulier en evt. een pakbon. Wij zullen na het sturen van de bevestigingsmail binnen 14 dagen overgaan tot terugbetaling van de artikel(en) en evt. de verzendkosten, mits alle artikelen uit die order zijn teruggestuurd. De kosten voor het retourneren zijn voor jou en de artikelen moeten binnen 14 dagen bij ons terug zijn. Als het product door ons opgehaald moet worden zijn de kosten € 7,50 per orderregel (€ 7,50 per bestelnummer), dit bedrag wordt afgehaald van wat er terug betaald moet worden.

Wij vragen verder om voorzichtig om te gaan met gebruik van het artikel. Als wij het artikel niet meer als nieuw kunnen verkopen kan het zijn dat de waardevermindering in rekening wordt gebracht.

Artikelen die niet teruggestuurd mogen worden

Sommige artikelen mogen niet geretourneerd worden. Dit zijn bederfelijke spullen en op maat gemaakt producten, zoals bijvoorbeeld voor een workshop. Toch zouden we ook dan graag van je horen waarom je niet tevreden bent over het product.

Voorbeeld modelformulier herroepen:

Modelformulier voor herroeping

 

(dit formulier alleen invullen en terugzenden als u de overeenkomst wilt herroepen)

 

— Aan [hier dient de handelaar zijn naam, adres en, indien van toepassing, zijn fax en e-mailadres in te vullen]:

 

— Ik/Wij (*) deel/delen (*) u hierbij mede dat ik/wij (*) onze overeenkomst betreffende de verkoop van de volgende goederen/levering van de volgende dienst (*) herroep/herroepen (*)

 

— Besteld op (*)/Ontvangen op (*)

 

— Naam/Namen consument(en)

 

— Adres consument(en)

 

— Handtekening van consument(en) (alleen wanneer dit formulier op papier wordt ingediend)

 

— Datum(*)